Roosterse Badmintonclub

Roosterse Badmintonclub

shuttle.jpg

Zo’n gezamenlijke kick-off van de Eredivisie heeft zijn voor- en nadelen. Alle teams bij elkaar, teams die alles uit de kast halen om te laten zien wat de ambities zijn. Maar voor ons voornamelijk een verre uitwedstrijd naar Almere toe om daar tegen DKC te spelen.

Met twee punten in de broekzak van teammanager Karel kunnen we enigszins tevreden terugkijken op een geslaagde dag. Blij met de twee punten die gescoord zijn, maar ook balend dat er niet meer uitgehaald werd.

De dames van RBC 1 bewezen zich vandaag als sterkste op het veld. Birthe won haar singel eenvoudig in twee sets. Gefocust werd er afgerekend met de Haagse tegenstandster. Nieuwe aanwinst Vilde had een ware slijtageslag nodig om de winst binnen te slaan, maar zolang je deze winnend afsluit hoor je niemand klagen. Chapeau natuurlijk voor deze dames!

Maar voordat de damessingels gewonnen werden, was er minder goed nieuws met betrekking tot Reni. Reni moest namelijk tijdens de dubbel met Vilde opgeven met een bovenbeenblessure. Verder spelen was absoluut niet mogelijk, maar dat was op dat moment bijzaak. Reni, herstel zo spoedig mogelijk, dit is niemand gegund!

De herensingels moesten overduidelijk aan de tegenstander gelaten worden, al was Rick in de eerste set nog dichtbij. Frank had de eer om tegen Mark Caljouw te spelen en dan is het niet gek dat een overwinning er niet in zit. Rick en Nico boden genoeg tegenstand in de herendubbel, maar werden toch overklast naarmate de sets vorderden.

De mixen waren andere jaren een van de zwakkere onderdelen, maar dit liep anders ditmaal. Birthe/Nico en Frank/Anne hadden allebei mogelijkheden om beide sets te winnen, maar konden deze niet verzilveren. Zonde, maar hoopgevend.

Komende week weer genoeg werk aan de winkel tijdens de trainingen, zodat we volgende week beter voor de dag komen tijdens de volgende wedstrijd. Laat die nu net toevallig tegen Almere zijn. In Almere. Misschien was een dubbelweekend een beter idee?