Wedstrijdverslagen speelweek 1/2024

Gepubliceerd op 15 september 2024 om 15:06

Milou Meuffels, wedstrijdspeelster Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 is er klaar voor! - foto: John Hermans

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

Een winstpartij, twee punten

Het seizoen 2024/2025 is gisteren begonnen voor Paul Knip Keukens Roosterse BC 1. Vrijwel alle teams speelden in de eigen Albertzaal, een genot voor de toeschouwers! In de avond kwam recordkampioen Duinwijck op bezoek om te vechten om de punten.

De avond eindigde in een 2-6 nederlaag voor onze ploeg. In dit stukje kunnen wij niet om een speler heen: Sander Prenen. In de middag behaalde hij al een goede overwinning in team 2, en die lijn trok hij door tegen Finn Achthoven. Een uitmuntende prestatie van onze lange Belg! Daar gaan we nog van genieten.

In de overige wedstrijden had RBC het lastig. Er werd goede tegenstand geboden, maar de tegenstanders waren simpelweg beter. In de afsluitende mix van Thijs en Anne werd het publiek nog getrakteerd op een leuke pot.

Maar dan blijft de vraag: wie heeft voor het tweede punt van RBC gezorgd? Dat valt te wijten aan het feit dat BC Duinwijck met een onvolledig team bij de wedstrijd kwam opdagen. Ondanks 49 heren op de spelerslijst waren ze niet in staat om een derde en/of vierde heer mee te nemen naar het zuiden. Duinwijck spreekt zich meermaals uit over het professionaliseren van de Eredivisie, maar zelf op komen dagen met een volledig team is te veel gevraagd. Zodoende gaven zij op voorhand de herendubbel op, waardoor RBC de wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong.

Niet getreurd, volgende week gaan we weer verder met de competitie. Op zaterdag spelen team 1 en 2 tegen DKC 1 en 2 in de Albertzaal. Dus vanaf 15:15 kan er weer genoten worden van badminton in onze zaal. Tenminste, als beide teams met genoeg spelers komen opdagen. Tot in de sporthal!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 2

De eerste mannendubbel van Nico en Noah werd gewonnen. De eerste vrouwendubbel van Milou en Nikki werd helaas verloren na twee sets. Sander was magistraal in de eerste mannensingel en won deze binnen twee sets. Ook Milou won de eerste vrouwensingel, weliswaar in drie sets. Jan heeft de tweede mannendubbel ook met een driesetter gewonnen. Dus Nikki dacht: "Dat doe ik dan ook" en won haar singel binnen drie sets. De eerste gemengd dubbel van Beau en Jan was moeilijk. Ze hadden een goede tegenstander en verloren deze wedstrijd. De tweede gemengd dubbel van Rik en Nikki werd ruimschoots gewonnen binnen twee sets

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 3

Team 3 speelde dit weekend tegen Beca 2000. De herendubbel, met invaller Lars, werd overtuigend in twee sets gewonnen. De dames hadden het wat lastiger tegen sterke tegenstanders; deze partij werd helaas verloren. De herensingels werden beiden in twee sets gewonnen. Dewi hielp ons dit weekend uit door een damessingel over te nemen. Ze heeft hard gestreden in deze partij, maar helaas verloren. De tweede damessingel werd ook verloren. De eerste mix is heel nipt verloren en de tweede mix resulteerde helaas ook in verlies. Een eindstand van 3-5 voor team 3.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 4

De start van het competitieseizoen blijkt een kwestie van er weer even inkomen. Beide dubbels werden verloren, maar al snel bleek: het is een kwestie van tijd en wedstrijdritme. De enkels gingen beter, waarvan zowel de eerste damessingel als de tweede herensingel werden gewonnen. De eerste mix was zeer spannend, waarvan de tweede set eindigde met 28 - 30. Beide gemengddubbels hebben we uiteindelijk verloren. Einduitslag 2-6.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 5

Het 5e team start volgende week het competitieseizoen.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 6

Een zeer goede start van de competitie voor team 6 tegen Rudra United 3. Het team is versterkt met 2 nieuwe spelers dit seizoen, Dewi en Gino, en vandaag was ook Davy erbij. We begonnen meteen goed met de winst in beide dubbels. Serena en Manon speelden vertrouwd samen en pakten hun partij zonder al te veel moeite. Voor de mannen was het een nieuwe combinatie, maar ook zij wisten uiteindelijk in 3 sets de winst naar zich toe te trekken. Daarna volgden de 4 singels. Onze dames Serena en Dewi wisten beide overtuigend te winnen en ook Davy hield een punt in Roosteren. Helaas had Gino het wat lastiger en verloor hij zijn partij. Dan nog als laatste de 2 mixen. Beide nieuwe koppels, Dewi met Davy en Manon met Gino, startten met een spannende eerste set met 23-21. In de tweede set was iedereen wat meer aan elkaar gewend en werd de winst binnen gesleept. Einduitslag: 7-1 winst voor ons team in de 5e divisie.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC J1

Afgelopen zondag 15 september speelden onze jeugdspelers Nica, Titouan en Eva tegen BC Echt J2. Het waren zware partijen, maar het team van Roosteren streed hard terug. Zo heeft het hele team mooie wedstrijden neergezet. Met een hele spannende dubbel van Eva en Nica maar ook Titouan had een spannende wedstrijd in de enkel. De harde cijfers in de einduitslag van 0-6 laten helaas niet altijd zien welke strijd beide teams, zowel het jeugdteam van Roosteren als het jeugdteam van Echt, hebben geleverd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.