Wedstrijdverslagen speelweek 2/2024

Gepubliceerd op 25 september 2024 om 15:07

Thijs van den Berg treedt deze week aan tegen Joran Kweekel (DKC 1) - foto: Jorne Triekels

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

De tweede wedstrijd levert wederom twee punten op!

Op zaterdagavond bezoek krijgen van de landskampioen is een spannend moment voor de spelers en toeschouwers in de Albertzaal. Elk puntje is mooi meegenomen tegen een topploeg als DKC. Zeker op het moment dat Olympiër Robin Tabeling de hal binnen komt gelopen.

Aan het eind van de avond bleven er twee punten in Roosteren. Als eerste konden we vertrouwen op de damesdubbel van de zusjes Vievermans. In een spannende driesetter wisten zij het eerste punt binnen te halen. Hard werken werd beloond tegen de dames van DKC.

Vervolgens wist Sander weer de toeschouwers te imponeren. Een achterstand aan het eind van de derde set werd weggewerkt zodat hij in de verlenging kon winnen. Een 100% score dit seizoen voor onze Belg!

In de overige partijen werd er bij vlagen goed spel worden getoond, maar DKC liet zien waarom ze de verdedigend landskampioen zijn.

Komend weekend speelt het team op zaterdagavond in Amersfoort tegen de plaatselijke BC. Iedereen is natuurlijk welkom om mee te gaan. Mocht dat iets te ver weg zijn, dan biedt de Albertzaal een alternatief met de wedstrijden van team 3, 4, 5, 6 en J1!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 2

De badmintonwedstrijd tussen beide teams was zeer intens, met meerdere spannende partijen. In het herendubbel wisten Nico Hermans en Noah Jongen overtuigend te winnen van Ravin Jhinkoe-Rai en Thomas Wijers, beide sets met 21-17. Het vrouwendubbel was een ware thriller: na drie sets wonnen Rachelle Lemmens en Elcke Vievermans nipt van Charissa Kuiper en Aparna Schulze (20-22, 22-20, 21-17).

In de eerste mannenenkel trok Tom Blinde aan het langste eind tegen Rik Hermans na een lange strijd (19-21, 21-19, 12-21). In de vrouwenenkel versloeg Milou Meuffels Charissa Kuiper in drie sets (21-19, 14-21, 21-10).

Sander Prenen won zijn mannenenkel met 22-20, 21-13 van Ravin Jhinkoe-Rai, terwijl Nikki Pobezin in de tweede vrouwenenkel verloor van Aparna Schulze in een spannende driesetter.

Beide gemengd dubbels waren even spannend. Sander Prenen en Rachelle Lemmens versloegen Tom Blinde en Charissa Kuiper met 16-21, 21-12, 21-14. Tot slot wonnen Rik Hermans en Nikki Pobezin de laatste partij van Thomas Wijers en Aparna Schulze in drie sets: 21-16, 18-21, 21-14.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 3

Geen wedstrijd gespeeld. 

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 4

Team 4 moest zondag 22 september richting Trilan voor de tweede wedstrijd dit seizoen. We begonnen met de dubbels, waarbij de heren wonnen en de dames verloren. Hierna gingen we door naar de enkels; de dames verloren beiden na stevige partijen en de heren staken de 2 punten makkelijk in hun zak. De eerste mix werd in een spannende driesetter gewonnen en de tweede verloren we. Ons team is tevreden met een gelijke stand van 4-4.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 5

Team 5 (ook wel bekend als team Nugget) heeft vandaag hun eerste wedstrijd mogen spelen tegen Trilan BC 4. Als een goede start van de dag kreeg de team captain (Davy) al direct een telefoontje van de ongeruste Nuggets, hij was namelijk 2 min te laat aangekomen op het afgesproken uur 😅


Maar goed, nu even over de wedstrijden. De Nuggets hebben eerst het stof van onder hun veren moeten weg slaan om goed aan de wedstrijd te kunnen beginnen. We gingen van start met onze kersverse nieuwe speler Cas in de MD samen met Davy. Cas heeft zich goed verweerd en de naam Nugget 5 verdiend door te winnen in 2 sets. De vrouwendubbel werd gespeeld door moeder en dochter, Vivian en Jiete. Zij hadden een moeilijke start, maar hadden de emotionele steun van onze mascotte (oftewel Piet). Helaas hebben ze de dubbel verloren in 2 sets. Op naar de singles. De eerste mannenenkel wordt gespeeld door Jorne. Het was een spannende 3 setter, maar verloren met 19-21 in de derde set. De eerste vrouwenenkel wordt gespeeld door Vivian. Ze heeft 2x 2 cijfers behaald.

De tweede vrouwenenkel wordt gespeeld door Jiete. 1ste set moest ze zich even aanpassen aan de speelstijl van de tegenstander. 2de set heeft ze volledig gedomineerd en de winst binnen gehaald. De tweede mannenenkel wordt gespeeld door Cas. Het was een moeizame start en moest hij moest het ritme nog zoeken. 2de set was stukken beter, maar net niet genoeg om de winst binnen te halen. Als afsluiter de mix.

De eerste gemengd dubbel door Captain Davy en Jiete hebben met glans in 2 sets gewonnen. De tweede gemengd dubbel door Jorne en Vivian. Ze hadden een moeilijke start maar gingen in de 2de set direct aan de bak. Uiteindelijk nipt verloren met 20-22.

Eindstand 5-3 verloren

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 6

Winstpartij voor team 6, einduitslag 1-7.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC J1

Afgelopen zondag speelde ons jeugdteam tegen BC Victoria in Hoensbroek. Dit keer deden maar liefst vier spelers mee: Eva, Nica, Titouan en Mirjam! Er werden in totaal 3 enkels en 3 dubbels gespeeld. Alle dubbels werden gewonnen, heel knap! De enkel van Nica was erg spannend, maar werd nipt verloren met 23-21. Mirjam speelde ook een goede partij, maar helaas resulteerde dit ook in verlies. Eva won haar enkel, wat dus betekent dat het team met 4-2 heeft gewonnen. Ze hebben het super goed gedaan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.