Wedstrijdverslagen speelweek 5/2024

Gepubliceerd op 16 oktober 2024 om 11:53

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

Dit weekend stond er weer een uitwedstrijd gepland voor team 1, namelijk Smashing.

In de herendubbel speelde Rik Hermans en Thijs van den Berg, die samen ook al eerder op team 2 speelde. Helaas konden ze de wedstrijd niet naar zich toe trekken. Ook Anne Vievermans en Stefanie Nijssen trokken in de damesdubbel aan het korte eind. Tussenstand 2-0 voor de thuisploeg.

Toen konden de dames enkels op de baan. Flore Vandenhoucke speelde een steady wedstrijd en wist door op hoog tempo rond te spelen de partij in twee sets te winnen. Ook Xenia Koelmel won haar partij in twee games al maakte zij, na een overtuigende eerste set, het op het einde van de tweede set nog spannend door in de verlenging te winnen (21-23).

De eerste heren enkel werd gespeeld door 100% Sander Prenen. Hij heeft zijn naam weer waar gemaakt door opnieuw de enkel naar binnen te slepen. Hier waren wel drie sets voor nodig aangezien tegenstander Rune van Dalm de partij niet gratis weggaf.
Rik Hermans speelde een pittige pot tegen oud roosterde speler Marijn Put. Ondanks goed spel was Marijn te constant om van te winnen. Tussenstand 3-3.

Dan waren er nog 2 gemengd dubbels op de planning, Stefanie met Thijs (GD1) en Flore met Sander (GD2) . Hoewel er in beide mix partijen goed werd gevochten en er zeker meer in had gezeten werden beide verloren in twee games. Dit betekent dat RBC 1 de wedstrijddag uiteindelijk heeft verloren met 5-3. Nu een welverdiende rustperiode en daarna weer knallen!

Eindstand 3-5 

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 2

Dramatisch duel tussen SMASHING 2 en Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 eindigt in triomf voor de thuisploeg

In de schaduw van de donderende herfstwolken ontvouwde zich een episch gevecht in de badmintonarena, waar SMASHING 2 en Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 de degens kruisten. Het publiek hield de adem in, want deze ontmoeting bleek een waar slagveld te worden, vol onverwachte wendingen, heroïsche reddingen en verpletterende aanvallen. Uiteindelijk trok SMASHING 2 met een overtuigende 6-2 overwinning aan het langste eind, maar de weg ernaartoe was allesbehalve eenvoudig.

Heren dubbel (MD): Alex en Dirk Terpstra vs. Thijs van den Berg en Rik Hermans
Het slagveld werd geopend door de broers Terpstra, die het opnamen tegen de Roosterse gladiatoren Van den Berg en Hermans. In een duel waarin de shuttle over het net raasde alsof het een speer was, namen de broers het initiatief. Hoewel Hermans en Van den Berg af en toe schitterden met hun aanvallend spel, waren het Alex en Dirk die de controle behielden. Met precisievolle smashes en onwrikbare verdediging pakten de Terpstra’s de winst: 21-18, 21-17. De toon was gezet.

Dames dubbel (VD): Eveline Kersten en Katinka Moers vs. Elcke Vievermans en Rachelle Lemmens
Vervolgens betraden de dames het strijdtoneel en maakten duidelijk dat ook zij klaar waren voor een oorlog. Vievermans en Lemmens vochten als leeuwinnen, maar Kersten en Moers hielden hun zenuwen in bedwang. Elke rally was een ware thriller, met nerveuze ogen die de stand 23-21, 23-21 in het voordeel van SMASHING zagen verschijnen. De strijders van Roosterse gaven alles, maar het was niet genoeg. Het was alsof de shuttle aan de kant van SMASHING niet wilde vallen.

Mannen enkel 1 (ME1): Teun Gootzen vs. Thijs van den Berg
Na de nederlaag in de dubbel was het aan Thijs van den Berg om revanche te nemen. Hij begon fel en nam de eerste game met 16-21, maar Gootzen weigerde zich gewonnen te geven. Als een feniks herrees hij in de tweede game, waarin hij met 21-17 het momentum naar zich toe trok. In de derde game wist Van den Berg het tij niet meer te keren; Gootzen bleef ijskoud en sleepte de overwinning binnen met 21-16, waardoor SMASHING verder uitliep.

Vrouwen enkel 1 (VE1): Demi Terpstra vs. Nikki Pobezin
Toen het tijd was voor de eerste dames enkel, betrad Nikki Pobezin het veld met vastberadenheid in haar ogen. Maar tegenover haar stond Demi Terpstra, een tornado van kracht en snelheid. Met een vernietigend tempo gaf Terpstra haar tegenstandster geen kans om in haar spel te komen. Pobezin, hoewel dapper, werd overspoeld door Terpstra’s aanvallen en verloor met 21-12, 21-10. De punten bleven zich opstapelen voor SMASHING.

Mannen enkel 2 (ME2): Dirk Terpstra vs. Mathieu van der Velden
Een lichtstraal brak door de donkere wolken voor Roosterse toen Mathieu van der Velden de arena betrad. Hij opende furieus en overrompelde Dirk Terpstra met 13-21 in de eerste game. Maar zoals het een Terpstra betaamt, gaf Dirk zich niet zomaar gewonnen. Met 21-10 herstelde hij zich in de tweede game, en een derde game moest de beslissing brengen. Het publiek zat op het puntje van hun stoel, maar Van der Velden liet zich niet gek maken en sloot de partij af met 17-21, een broodnodige overwinning voor Roosterse.

Vrouwen enkel 2 (VE2): Katinka Moers vs. Milou Meuffels
In een felbevochten duel waarin elke rally de lading van een episch gedicht leek te dragen, streden Moers en Meuffels om elk punt. Moers wist de eerste game te pakken met 21-14, maar Meuffels kwam terug als een krijger uit een veldslag en maakte gelijk met 13-21. De derde game was pure uitputtingsslag, waarin Moers op wilskracht het verschil maakte. Met 21-16 bezorgde ze SMASHING opnieuw een punt, tot grote vreugde van het thuispubliek.

Gemengd dubbel 1 (GD1): Alex en Demi Terpstra vs. Mathieu van der Velden en Elcke Vievermans
De Terpstra’s hadden hun zinnen gezet op een overtuigende overwinning in het gemengd dubbel, en dat bleek. Van der Velden en Vievermans stonden onder druk vanaf het begin, terwijl Alex en Demi met militaire precisie hun aanvallen uitvoerden. Het was alsof elk schot van de Terpstra’s doel trof, en het duo van Roosterse had geen antwoord op hun samenspel. De eindstand, 21-13 en 21-11, sprak boekdelen.

Gemengd dubbel 2 (GD2): Teun Gootzen en Eveline Kersten vs. Rik Hermans en Nikki Pobezin
In de laatste strijd van de dag stonden Hermans en Pobezin tegenover Gootzen en Kersten. Hermans, vastbesloten om de eer van Roosterse te redden, begon sterk en won de eerste game met 16-21. Maar SMASHING sloeg terug; Gootzen en Kersten herpakten zich en trokken de tweede game naar zich toe met 21-15. In de derde game was het Hermans die de rust behield en samen met Pobezin de partij afmaakte met een overtuigende 11-21. Een laatste overwinning voor Roosterse, maar de strijd was al beslist.

De heldhaftige strijders van Roosterse moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in SMASHING 2, die, met hun ijzersterke defensie en dodelijke precisie, als glorieuze winnaars van het veld stapten. Toch keerden de spelers van Roosterse niet met lege handen terug: ze hadden gestreden als ware krijgers en namen trots hun twee overwinningen mee naar huis.

Eindstand: Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 - Smashing 2: 2-6

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 3

We hadden een fantastische wedstrijd tegen de Smashing Club, waarbij we in totaal acht spannende wedstrijden speelden! Ondanks een nipte 5-3 nederlaag heeft ons team in elke wedstrijd alles gegeven, met veel duels die tot het laatste moment spannend bleven. Zowel onze heren- als damesenkelspelers toonden ongelooflijke vaardigheid en vastberadenheid, terwijl onze dubbels de energie hoog hielden en intense rally’s speelden. Vooral onze gemengde dubbels waren indrukwekkend en zorgden ervoor dat het publiek op het puntje van hun stoel zat. Het was een zeer spannende en competitieve dag, en we zijn trots op de inzet en sportiviteit die ons team gedurende de hele wedstrijd heeft getoond!

Eindstand 3-5

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 4

Op zondag 13 oktober stond ons team tegenover Echt in een reeks spannende wedstrijden. De dag begon met de dubbels, waarbij het in het begin gelijk op ging. Desondanks wisten de heren in twee spannende sets toch het eerste punt voor ons binnen te halen. Vervolgens werden de vier singles gespeeld, waarbij iedereen hard heeft gestreden! Wouter en Noah wisten allebei een punt binnen te halen. Tot slot werden de mixen gespeeld. De eerste mix was een spannende wedstrijd, waarbij we in drie sets wisten te winnen. De tweede mix ging helaas nipt verloren na twee spannende sets. Met een eindstand van 4-4 kan iedereen terugkijken op een dag vol doorzettingsvermogen.

Eindstand 4-4

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 5

Davy en invaller Joris verloren hun eerste dubbelwedstrijd met 21-16 en 21-18. Hoewel ze goed samenspeelden, konden ze de scherpte van hun tegenstanders niet helemaal bijbenen. Joris, als invaller, deed zijn best om zich aan te passen aan de speelstijl van Davy. In belangrijke momenten misten ze net de kansen om het verschil te maken. Ze zijn vastbesloten om de volgende keer sterker terug te komen. De damesdubbel werd verloren met 21-16 en 21-16. Ze begonnen sterk, maar konden de consistentie niet vasthouden. Ondanks hun inzet lukten de cruciale punten niet altijd. De tegenstanders maakten goed gebruik van hun kansen. De dames zijn vastbesloten om hun strategie te verbeteren voor de volgende keer. Davy won zijn single met 14-21 en 18-21. Na een moeilijke start herpakte hij zich goed en vocht hard voor zijn punten. Zijn doorzettingsvermogen en strategie hielpen hem om de overwinning te behalen. Met deze winst krijgt hij een boost voor zijn volgende wedstrijden. Davy is vastbesloten om zijn vorm vast te houden en verder te verbeteren. Jiete won haar single met 21-10, 18-21 en 13-21. Na een moeilijke start in de eerste set vond ze haar ritme terug en maakte ze een indrukwekkende comeback. In de tweede set vocht ze hard om de overwinning te behalen, en in de derde set was ze volledig in controle. Haar vastberadenheid en strategisch spel betaalden zich uit. Jiete is blij met de winst en kijkt vol vertrouwen naar haar volgende wedstrijden. Joris verloor zijn wedstrijd met 21-7 en 21-7. Hij had moeite om zijn ritme te vinden en kon de druk van zijn tegenstander niet weerstaan. Ondanks zijn inspanningen ging het spel niet zoals gehoopt. Joris heeft waardevolle lessen geleerd en weet dat hij zich moet verbeteren. Hij kijkt nu uit naar de volgende kans om zich te bewijzen. Vivian verloor haar wedstrijd met 21-5 en 21-13. Ze had het moeilijk tegen haar tegenstander, die sterk speelde. Ondanks haar inspanningen kon ze niet genoeg punten scoren om het spannend te maken. Vivian leert van deze ervaring en is vastbesloten om sterker terug te komen. Ze kijkt uit naar de volgende wedstrijd om haar vaardigheden te verbeteren. Jiete en Davy wonnen hun mixwedstrijd met 21-8, 18-21 en 21-17. Na een overtuigende start moesten ze een moeilijke tweede set doorstaan, maar in de derde set herpakten ze zich en lieten ze zien wat ze konden. Vivian en Joris verloren hun mixwedstrijd met 11-21 en 21-23, waarbij ze in de tweede set goed terugkwamen maar net niet genoeg konden doen voor de overwinning. Beide teams hebben waardevolle lessen geleerd en zijn vastbesloten om hun prestaties in de volgende wedstrijden te verbeteren.

Eindstand: 3-5 

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 6

Terwijl Manon soms nog in gedachten was bij het Oktoberfest van gisterenavond (iets met lasso’s vergelijken met rackets), stonden zij en Serena klaar voor hun damesdubbel. De focus en het spel waren niet top, maar dat weerhield het duo er niet van om een klinkende overwinning te behalen: 21-16 en 21-12.
In de mannendubbel lieten Jovi en Tim zien dat ervaring nooit roest. Na jaren rust wonnen ze overtuigend met 21-13 en 21-18.

Ons team heeft deze competitie al met zeven verschillende heren gespeeld. De dames vragen zich af hoe dat kan…

Damessingel: Serena en Dewi hadden het moeilijk met de scherpe dropjes van hun tegenstandsters, maar gaven niet op. Serena voerde een spannende driesetter uit en kwam als winnaar uit de strijd, terwijl Dewi haar tegenstandster in twee sets versloeg. Met een 4-0 voorsprong keken we verwachtingsvol naar de mannensingle.
Tim hield de spanning erin, maar won uiteindelijk in twee sets. Jovi had het zwaarder; hij verloor de eerste set, won de tweede met 21-18, maar moest uiteindelijk in drie sets het onderspit delven.
Het toppunt van de dag was echter de gemengd dubbel met Dewi en Tim. Na een zenuwslopend verlies in de tweede set van 24-26, en het niet benutten van twee matchpoints, trokken ze de winst over de streep met 23-21 in de derde set, waarin ze twee matchpoints van hun tegenstander soepel wisten weg te werken. De mixpartij van Jovi en Manon eindigde helaas in verlies, maar de teamgeest en het doorzettingsvermogen maakten deze dag er een om nooit te vergeten! 🎉

Eindstand: 6-2 

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC J1

Geen wedstrijd deze speelweek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.