Wedstrijdverslagen speelweek 4/2024

Gepubliceerd op 8 oktober 2024 om 23:06

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

Verliezen tijdens een winstpartij

Het eerste team van Paul Knip Keukens Roosterse BC trekt de lijn van vorige week door. Ditmaal werd VELO Badminton teruggestuurd naar Wateringen met drie punten.

Dat hadden er maar twee moeten zijn. Indra Bagus liet in zijn heren singel zien waarom hij een internationale topper is geweest. Helaas sloeg het noodlot toe op 19-10 in de tweede set. De komende dagen moet blijken hoe erg de blessure is maar een aderlating was het zeker. Vanuit deze kant nogmaals veel beterschap Indra!

De winstpartijen vóór de blessure kwamen uit de herendubbel van Sander Prenen en Nico Hermans, de damessingel van Stefanie Nijsse en de herensingel van 100% Sander. Met een 3-3 stand lieten Stefanie en Nico zich niet te veel afleiden voor de winst. En toen waren dan Thijs van den Berg en Anne Vievermans. Een langzame start, maar o zo goed gerepareerd. In twee sets de overwinning veilig stellen! En dan te bedenken dat Thijs als vervanger van Indra terug in de opstelling kwam en zijn eerste winstpartij binnen sloeg.

Dit resulteert in de vijfde plaats voor het team in de Nederlandse Eredivisie. Komend weekend staat de wedstrijd tegen Smashing in Wijchen op het programma. Kan het team drie overwinningen op rij halen? Je leest het volgende week!

Eindstand 5-3

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 2

De wedstrijd tussen Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 en VELO BADMINTON 2 was een waar spektakelstuk, doordrenkt met spanning en emotie. Vanaf het allereerste punt was duidelijk dat dit geen gewone ontmoeting zou worden. Het herendubbel, met de onverzettelijke Rik Hermans en Jan Hansen, was een thriller die zijn gelijke niet kent. Elke rally was een uitputtingsslag, elke score een overwinning op zichzelf. Uiteindelijk wisten ze, na bloedstollende sets, de winst binnen te slepen met 21-17, 18-21, 21-17—een overwinning die met hart en ziel bevochten werd.

Het vrouwendubbel bood daarentegen een ongekende demonstratie van dominantie. Elcke Vievermans en Rachelle Lemmens speelden met een overmacht die de tegenstanders machteloos achterliet. Ze lieten niets aan het toeval over en pakten de partij overtuigend met 21-13, 21-16, alsof ze het verhaal zelf naar hun hand schreven.

Thijs van den Berg stapte daarna de baan op voor een titanenstrijd tegen Dennis Eversdijk. Wat volgde was een ware uitputtingsslag, waarbij elke set voelde als een marathon op zich. Thijs vocht als een leeuw en wist, na een zenuwslopende serie van 21-23, 22-20, 21-11, de partij op heroïsche wijze naar zich toe te trekken. In de vrouwenenkel had Milou Meuffels het zwaar te verduren tegen Mila Diemel, die met haar precisie en kracht de overhand had. Ondanks een moedige strijd moest Milou het afleggen met 15-21, 17-21. Mathieu van der Velden trof eveneens een sterke tegenstander in Tom Spanbroek, die niets cadeau gaf en de partij met duidelijke cijfers naar zich toetrok (15-21, 9-21). Ook Nikki Pobezin wist ondanks een flinke dosis strijdlust niet te winnen van Sasha Vermaas, die met 19-21, 11-21 de overwinning binnensleepte.

Maar toen kwamen de gemengddubbels—het moment waarop Roosterse BC 2 de rug rechtte en voor een zinderende apotheose zorgde. Jan Hansen en Rachelle Lemmens gaven een ware masterclass in samenspel en wonnen met een verpletterende 21-16, 21-8, alsof niets hen nog kon stoppen. Het laatste gemengddubbel, met Rik Hermans en Nikki Pobezin tegen Dennis Eversdijk en Manon Middendorp, werd een zenuwenspel van epische proporties. Elke fout, elke perfect geplaatste slag telde dubbel. Na een nagelbijtende derde set was het uiteindelijk het duo van Roosterse BC dat de handen in de lucht mocht steken: 21-15, 20-22, 21-18. Een overwinning die voelde als een triomf van wilskracht en doorzettingsvermogen.

Roosterse BC 2 bewees hiermee dat ze een team zijn dat nooit opgeeft, dat elke tegenslag omzet in nieuwe energie. Met veerkracht en onverzettelijkheid hebben ze zich teruggevochten en de ontmoeting afgesloten met een krachtige, onvergetelijke prestatie. Dit was badminton in zijn puurste vorm—vol strijd, emotie, en de wil om te winnen.

Eindstand 5-3

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 3

Afgelopen weekend speelde team 3 tegen het eerste team van Olympia. Zij speelden niet met hun hele team, maar hadden een paar invallers meegenomen. De dubbels begonnen goed, waarbij zowel de damesdubbel als de herendubbel in twee sets werden gewonnen. Hierna volgden de singles. Beau, Daphne en Vihaan wonnen deze in twee sets. Bij Martijn was het een stuk spannender en trok na drie sets uiteindelijk aan het langste eind. Met een tussenstand van 6-0 begonnen de mixen. De eerste set van de mix van Frank en Beau was nog spannend, maar de tweede set werd erna vlot gewonnen. De tweede mix van Vihaan en Daphne was erg spannend met een eerste set verlies van 25-27, tweede set winst van 23-21 en uiteindelijk helaas verloren met 16-21. Dit was dus weer een geslaagd weekend van team 3.

Eindstand van 7-1

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 4

Op zaterdag 5 oktober hebben we met ons team tegen Alouette gespeeld. De dubbels gingen in het begin moeizaam, maar de jongens hebben er een spannende driesetter van gemaakt. Na de dubbels waren onze vier enkelspelers aan de beurt. Ze hebben allemaal hard gestreden! Kato wist zelfs een punt binnen te halen. Hetzelfde gold voor de mix van Kayla en Jonah. Zij hebben ook een punt in de pocket kunnen krijgen. Helaas hebben we met 2-6 verloren, maar we hebben allemaal zeker ons best gedaan! Volgende week nemen we het op tegen BC Echt.

Eindstand 2-6

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 5

Vandaag mochten we voor de derde keer competitie spelen, dit keer op onze mooie thuisbasis, de Albertzaal. We begonnen met de dubbels. De dames (Jiete en Vivian) hadden het moeilijk tegen de dames van Stein en verloren in twee sets. De heren (Cas en Jorne) begonnen moeizaam aan de eerste set, maar herpakten zich goed in de tweede set, die ze wonnen met 25-23. In de derde set hebben ze alles gegeven wat ze hadden, maar helaas net niet kunnen winnen. Een 0-2 achterstand.

De dames begonnen vol goede moed aan de singles, waardoor de heren gelukkig nog even konden uitrusten. Vivian heeft hard gestreden, maar het punt niet binnen kunnen halen. Jiete daarentegen speelde heel consequent en haalde het eerste punt binnen voor team Nugget.

De heren waren goed uitgerust en begonnen aan hun singles. Cas speelde zijn tweede wedstrijd van het seizoen, begon sterk aan zijn eerste set en vocht voor ieder punt! Helaas was de tegenstander te sterk, maar team Nugget was zeer trots op Nugget 5 (Cas)! Davy daarentegen begon sterk aan zijn single en trok deze lijn volledig door. Hij won in twee sets. Tussenstand 2-4.

Als afsluiter de mix. De tegenpartij speelde rustig en goed en haalde daardoor weer een punt binnen. Conclusie: eerste mix verloren. De tweede mix was een ander verhaal. Vivian en Jorne waren nog niet helemaal wakker en gingen onderuit in de eerste set, maar hebben goed gestreden en toch nog een set gewonnen. In de derde set was de tegenpartij toch weer net iets sterker en hebben we het niet kunnen waarmaken.

Eindstand 2-6.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 6

Geen wedstrijd deze speelweek.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC J1

Deze zondag speelde de jeugd tegen BC Wik J3. Na de nederlagen van vorige week, zette het team zich deze keer vol overtuiging in. En met succes! De wedstrijden werden overtuigend gewonnen. De drie singles waren voor onze jeugdspelers een eitje; ze hielden de tegenstanders in elke set onder de 10 punten. Super gedaan!

Ook de dubbels werden ruim gewonnen. Net als bij de singles slaagde ons team erin om de tegenstanders niet meer dan 10 punten per set te laten scoren.

Eindstand: 6-0.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.