Gepubliceerd op 30 september 2024 om 20:22

Foto van Paul Knip Keukens Roosterse BC 2.

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 1

Dit weekend speelde team 1 zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen, namelijk in Amersfoort. Het was ook het eerste weekend waarin Flore Vandenhouke, Mariia Stoliarenko en Xenia Koelmel dit seizoen meededen.

In de herendubbel waren de "twee Rubens" te sterk voor Noah en Thijs. Anne en Flore trokken echter wel aan het langste eind. Na een verloren eerste game kwamen ze sterk terug in een spannende driesetter! 1-1 na de dubbels dus.

Mariia was de eerste enkelspeler die de baan op mocht. Ze speelde stabiel en won in 2 sets. De eerste herenenkel werd helaas verloren; ondanks een aantal goede rally's was de Schot Angus Meldrum toch te sterk.
Sander zette zijn zegereeks in de single voort! Zowel hij als Xenia wisten hun enkelspel te winnen. Tussenstand 2-4 voor RBC 1.

Er stonden nog 2 gemengd dubbels op het programma. Om te winnen moest RBC 1 minstens een van de 2 winnen... En dat deden ze! Noah won samen met Mariia de eerste mix in drie games, een spannende wedstrijd tot het eind! Sander en Flore wisten helaas niet te winnen, ondanks dat beide sets spannend waren.

Eindstand 3-5 voor RBC 1

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 2

De wedstrijd tussen Duinwijck BC 2 en Paul Knip Keukens Roosterse BC 2 leverde een aantal spannende duels op. In het herendubbel wisten Rik Hermans en Jan Hansen, na een spannende eerste set, uiteindelijk te winnen van Ralph Starren en Remco Boeije met 22-20, 15-21, 15-21. In het vrouwendubbel pakten Fabienne van Affelen van Saens en Florine Wille de winst in twee sets (21-17, 21-19) tegen Elcke Vievermans en Rachelle Lemmens.

Ralph Starren domineerde in de eerste mannenenkel tegen Vihaan Shah met 21-10, 21-15, terwijl Florine Wille Nikki Pobezin versloeg in de eerste vrouwenenkel met 21-14, 21-8. Teun IJntema won nipt van Mathieu van der Velden met 20-22, 21-15, 21-18. Milou Meuffels herstelde zich sterk na een set achterstand tegen Sophie Mayer in de tweede vrouwenenkel en won met 21-19, 20-22, 10-21. In de gemengd dubbels pakten Hermans en Pobezin een overtuigende zege met 13-21, 14-21, terwijl Jan Hansen en Rachelle Lemmens hun partij wonnen met 15-21, 17-21.

Eindstand 4-4

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 3

Dit weekend had team 3 een dubbel programma. Op zaterdag speelde het team in de Albertzaal tegen Veghel en behaalde een uitstekende 8-0 overwinning! Vihaan speelde zelf mee met team 2, waardoor het team samen met Mathieu deze winst wist binnen te halen.

Op zondag stond de wedstrijd tegen Trilan op het programma. De dag begon met een tussenstand van 1-1: Frank en Vihaan wonnen de herendubbel in 2 sets, terwijl de damesdubbel helaas werd verloren. De heren en dames haalden samen nog 4 punten binnen met de enkels. Vervolgens stonden er nog 2 gemengd dubbels op de planning. Beau en Frank wisten na een spannende eerste set de winst te pakken, en ook Vihaan en Daphne wonnen hun partij. Dit resulteerde in een eindstand van 7-1, een zeer geslaagd weekend dus!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 4

Dit weekend hebben we met het team gespeeld tegen BCH. Ondanks dat de tegenstanders erg sterk waren en we moesten wennen aan het niveau, hebben we allemaal mooie partijen gespeeld en keihard gevochten. De eindstand was 0-8. Gelukkig hebben we veel kunnen leren van de wedstrijden en gaan we keihard doortrainen om het de volgende keer nog beter te kunnen doen!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 5

Op zondag 29 september was het weer de beurt voor team Nugget om aan hun tweede competitiewedstrijd te beginnen. En hoe zijn we begonnen! De mannendubbel werd gewonnen in 2 sets en de vrouwendubbel in 3 sets. Toen begonnen we aan de singles. De mannenenkel werd gewonnen in 2 sets, bijna 3, maar dat wilden we Vivian besparen met tellen.
Vrouwenenkel 1 werd ook gewonnen. Go Jiete! Mannenenkel 2 werd gespeeld door Jorne, en hij heeft netjes gewonnen in 2 sets. Vrouwenenkel 2 werd gespeeld door Vivian. Ze had eerst een lange opwarming nodig, maar de koffie ontbrak een beetje. Ze heeft wel goed gestreden in de single, maar het helaas niet kunnen halen. Uiteindelijk waren de mixen de afsluiter. Gemengd dubbel 1 was een goede start. In de 2e set was Jiete agressief aan het net, waar de tegenstander spijt van had, maar ook de 2e set werd mooi binnengehaald. Gemengd dubbel 2 werd vlotjes gewonnen. Jorne heeft mooi gespeeld tijdens de mix.
7-1 was uiteindelijk de eindscore!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC 6

Na twee overwinningen waren de verwachtingen hooggespannen. Na de dubbels was er van dit optimisme echter weinig meer over. Manon en Serena leken in de tweede set op koers voor een overwinning, maar lieten zich alsnog verrassen door de Veghelse dames. Gino en Twan bakten er in de eerste set helemaal niks van; kennelijk hadden ze veel bij te praten na anderhalf jaar. Met verdienstelijk herstel in de tweede set leek de partij te kantelen. In de verlenging trokken ze helaas aan het kortste eind: 0-2.

Davy deed waar hij goed in is: winnen. De eerste set ging gemakkelijk, en de tweede, ondanks enige slordigheid, toch zorgeloos. Gino kampt met wat conditieachterstand en trof gelukkig geen loopwonder. Op enkele beslissende momenten overklaste hij zijn tegenstander in de verder gelijk opgaande strijd. Keurig gewonnen dus in twee sets.

Serena werd met het tegenovergestelde opgezadeld. Haar opponent liep zich het leplazarus en knokte zich naar een derde set. Serena liet zich echter niet ontmoedigen door het loopvermogen van haar tegenstander en won uiteindelijk soeverein. Dewi klaarde de klus in twee sets. Met snel en fel spel maakte ze haar tegenstander duidelijk dat er niets te halen viel: 4-2.

In de mix kregen Manon en Twan geen enkele vat op hun tegenstanders, ondanks veel goedbedoelde pogingen om het tij te keren. Een welverdiend punt voor de Veghel naren. De mix van Dewi en Davy kende meerdere gezichten: nipte winst in de eerste set en dik verlies in de tweede. De spannende derde set ging gelijk op tot aan de pauze. Daarna raakten Dewi en Davy niet van de wijs, bleven geconcentreerd spelen en gunden hun tegenstanders amper een punt.

De 5-3 overwinning was een feit. Op naar de volgende!

Paul Knip Keukens ROOSTERSE BC J1

Afgelopen weekend heeft ons gemotiveerde jeugdteam een zware wedstrijd gespeeld tegen zeer sterke tegenstanders. Hoewel Nica, Eva en Titouan alles hebben gegeven en goed hebben gespeeld, hebben ze helaas met 6-0 verloren. Dat bewijst hoe sterk de tegenstand was, maar ondanks het verlies heeft ons snel verbeterende jeugdteam weer wat meer ervaring en kennis opgedaan.